Tarina

Kulta- ja Hopeapaja Korundi sijaitsee Kouvolan keskustassa – vain muutaman askeleen päässä kävelykatu Manskilta – osoitteessa Keskikatu 10.

Korundi jatkaa vankkaa paikallista perinnettä. Samalla paikalla on toiminut kultasepänliike jo ainakin 50 vuoden ajan, Korundia edeltävät 35 vuotta Hopeapaja Olli Ronkka Ky.

Vuonna 2014 liike siirtyi uuteen aikakauteen, kun Ollin opissa kasvaneet ja kehittyneet Katri Henttonen (kuvassa oikealla) ja Sirkku Valonen ottivat vetovastuun. Sirkku ja Katri ovat kunnianhimoisia kultaseppiä, jotka nauttivat haasteista – ja vannovat hyvän asiakaspalvelun nimeen.

2021 vuoden lopulla tuli Sirkun aika muuttaa Pohjanmaalle ja jatkaa sepäntöitä jälleen Kultaseppä Kultasirkun nimissä. Vuoden 2022 alusta on Korundin yrittäjänä jatkanut Katri, mutta tiivis yhteistyö jatkuu pitkästä välimatkasta huolimatta.

Kulta- ja Hopeapaja Korundi on Kouvolan Ydinkeskusta ry:n jäsen ja pitää omalta osaltaan huolta siitä, että keskusta säilyy elinvoimaisena.

Yrittäjä

Kultaseppä Katri Henttonen on toiminut alalla vuodesta 2001. Katri nauttii luovasta työskentelystä. Hän muotoilee korun tarkasti kauniiseen ja käytännölliseen muotoon, yksityiskohtia unohtamatta. Vapaalla Katri lenkkeilee Mabli-corginsa kanssa tai hänet saattaa löytää erilaisilta ryhmäliikuntatunneilta.